Route en Plattegrond

Op deze pagina staat de route beschreven en is de plattegrond te downloaden. Zolang de route en plattegrond van de nieuwe editie niet bekend is, staat hier de informatie van het afgelopen jaar.

Download onderaan de pagina de meest actuele plattegrond.

Route Survivalrun 2017

Start en finish zijn gelokaliseerd in Leefpark Groenewoud. De lopers en loopsters vertrekken vanaf het centrale plein richting Willibrordusstraat. Als ze deze straat bereiken, hebben ze o.a. de hindernissen “wat ruist daar” en de “dubbele plankenkoorts” al overwonnen. De route wordt vervolgd via het Wielpad richting Molenstraat. Hier steken de deelnemers over richting weilanden. Door de weilanden gaat het parkoers richting Past Schoenmakersstraat. De eerste nieuwe hindernissen duiken op in D’n Boogerd van Boveneind. De armspieren kunnen op waarde worden gekeurd op hindernis nummer 10, De Spaanse Rijders. De route wordt daarna vervolgd richting Dijk

Eenmaal aangekomen op de Dijk krijgen de deelnemers een van de zwaarste loop-onderdelen van het parkoers voor hun kiezen. Eerste hindernis is de zware zig-zag-loop op en af. Als deze hindernis is overwonnen wordt de tocht vervolgd in een nieuw loopstuk, Aan de andere kant van dijk.

Nadat dit loopstuk is afgerond gaat de tocht verder aan de rand van het buitengebied waar de traditionele slootoversteken liggen. Via de “touwbrug, de tarzanswing en de weergaloze vlonders komt men weer terug bij de voet van de dijk. De route wordt vervolgd langs de dijk, waar hindernissen zoals de sluipgang, de boomstammenloop en de pijp-en-trekken, een zware hindernis, waarbij de mouwen opgestroopt dienen te worden, de deelnemers de nodige energie zullen kosten.

Dit gedeelte van het parkoers wordt altijd door veel toeschouwers bezocht, omdat men vanaf de dijk een prachtig overzicht heeft over de diverse hindernissen.

Imponerend is de Don Bosco netcrawl, een hindernis die de veelzijdigheid van de scoutinggroep uit Beneden-Leeuwen laat zien. De reis brengt de lopers en loopsters richting Grachtpatserij om vervolgens uit te komen bij Balken(el)ende en het Smokkelpadje.

Rust wordt de deelnemers niet gegund, een nieuwe hindernis doemt op, de Bull-brug.

Deze hindernis wordt eveneens samen gebouwd met de mensen van Don Bosco.

 

De route loopt verder langs de Noord-Zuidweg richting Van Wei tot Wei waar een klimwand, een slootoversteek, een passage door een paardenwei voor het nodige oponthoud zorgen. Een tocht langs slootkanten brengt de deelnemers richting de weilanden van de familie Puijker.

Via een, nieuw in het parkoers, steile slootoversteek getiteld De Oscar Uitreiking, gaat de route richting dorp, waar (noodgedwongen) een van de weinige stukjes asfalt van de route overwonnen moet worden.

Op het voormalige Technics-plein hebben enkele stagiaires van het Pax Christi college een nieuw parkoers onderdeel samengesteld dat opgebouwd is rond vele “houtwaren”. Nadat de hindernis Onder zeil is overwonnen gaan de deelnemers de hoek om en zien zij het finishparkoers opduiken. Eerst nog “even” de Willibrordusbruggen overmeesteren en daarna het park in.

Het lijkt erop dat de finish in zicht is, echter de mouwen moeten nog flink opgestroopt worden. Eenmaal in het park aangekomen doemen er nog tien hindernissen op. Bij de eerste zes hindernissen zullen de deelnemers/sters meer en meer vertrouwen krijgen in een goede afloop.

Het laatste stuk van de route is echter zwaar en onbarmhartig. Hindernis nummer 53 is de altijd door veel publiek omzoomde zeephelling, die is gekoppeld aan de spectaculaire klimtoren. Aan het eind van deze toren wachten twee brandweerpalen (één voor de snelle en één voor de minder snelle deelnemers). Na het overmeesteren van deze hindernis volgde in de laatste jaren de glijbaan en konden de lopers/loopsters met opgeheven armen over de finish-lijn. Dit jaar hebben wij, met dank aan Survivalvereniging Storm uit Deest, nog twee zeer enerverende en taaie hindernissen toegevoegd. Hun pallet-hindernis en de verticale wand vragen nog eenmaal het uiterste van allen. Als laatste hindernis, als kers op de taart, glijden de deelnemers/sters de finishlijn tegemoet.

Op het start- en finishplein is gezorgd voor gezellige muziek, een drankje en een hapje en kan er uitgerust worden na alle geleden ontberingen.

foto6foto7

">

Hoofdsponsors:

Clever FitJumbo Beneden-LeeuwenECG Group
IC your talentGlobal Paint ProductsCuris

Subsponsors:

Partyverhuur van DreumelWillems ConstructieDe Agave

Alex BouwmarktSchadenet RivierenlandNico van Swam Rijschool

Keurslager Lemmers door MaartenDe Waal Autogroep

In samenwerking met:

Actief Maas en Waal