Historie Survivalrun Boven-Leeuwen

Ergens in ’95 is het idee om een Survivalrun te organiseren op komen borrelen bij diverse leden van Carnavalsvereniging de Roefelbus. Omdat er extra manschappen nodig waren om een dergelijk evenement op poten te zetten werd een samenwerkingsverband gesloten met sv D.S.Z.

De eerste run vond plaats op 14 juni 1996. De toenmalige groep organisatoren legde de basis voor het evenement dat in 2020 toe is aan de 25e editie.

In de lange historie hebben we alleen in het jaar 2000 een tegenvaller gehad toen noodweer roet in het eten gooide. De meeste jeugdlopers hadden hun run al afgesloten toen het harder dan hard begon te waaien, een wind die aangroeide tot een flinke storm. In allerijl werden de deelnemers van het parcours gehaald evenals de vele vrijwilligers die langs de route stonden. 

Zestien jaar lang was de start en finish op het Piet van Beemplein. Na het overlijden van Piet van Beem zijn we in 2012 verhuisd naar het nieuw aangelegde leefpark Groenewoud. Hiermee kregen we een groot evenemententerrein ter beschikking, met voldoende plek voor een prachtige finishstraat.

Inmiddels zijn we gegroeid van 86 deelnemers in 1996 tot een maximum van 700 deelnemers wat elk jaar binnen no-time is volgeboekt. Niet alleen onze Survivalrun, een van de oudste nog bestaande runs van het land, maar de hele survivalsport heeft de laatste jaren een geweldige boost gekregen. 

De organisatie is de laatste jaren flink uitgebreid met o.a. instroom van jonge enthousiaste dorpsgenoten die voor de nodige vernieuwing zorgen. We kunnen er dus nog vele jaren tegenaan!

foto4foto5

Hoofdsponsors:

Clever FitJumbo Beneden-Leeuwen 
Global Paint Products Curis

Subsponsors:

Partyverhuur van DreumelWillems ConstructieAgave

Alex Bouwmarkt Schadenet Nico van Swam

de Waal Maarten Kocken Bedrijfskleding M&W

In samenwerking met:

Actief Maas en Waal